Niech Was nie zniechęci to, że są warzywne. Są bardzo fajne, słodkie, warzyw w nich w zasadzie nie czuć. Są świetne dla dzieci, którym trudno przemycić warzywa do diety, bo tutaj w ogóle się nie zorientują, że jedzą coś innego niż ciasteczko.
Zabieramy się do roboty:)
SCD BABECZKI CUKINIOWE (etap 3)
3 szklanki startej, odciśniętej cukinii
3 jajka rozmącone widelcem
3 szklanki mąki orzechowej (dowolnej poza kokosową)
1/3 szklanki masła klarowanego w stanie płynnym
1/2 szklanki płynnego miodu
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
Mieszam mąkę orzechową, masło, miód i cukinię. Dodaję jajka, cynamon, sól i sodę. Dokładnie mieszam. Nakładam do foremek i piekę w 180 C przez 25 - 30 minut lub do czasu, aż wsadzony patyczek wyjdzie suchy.
Tu zobaczycie na filmie jak je robię:
Przepis :BTVC
Fantastyczne!!!!
OdpowiedzUsuńZrobilam z polowy skladnikow na probe i Tomek za jednym razem zjadl 8.
Cos pysznego.
Pozdrawiam
Paulina
Cieszę się że smakowało:)
UsuńDolozylam swieze kaweleczki mango. Wyszly pyszne.
OdpowiedzUsuń