SCD Pieczeń wołowa z pieczarkami od Pauliny
etap 3
Garść pieczarek + cebulka + ugotowany pomidor bez skorki i pestek + 2 łyżki ugotowanego
szpinaku. Pieczarki i cebulkę podsmażam na maśle klarowanym, na koniec dodaję
ugotowanego pomidorka j.w i szpinak. Miksuję ok. 350gr. polędwicy wołowej + szklankę
puree z dyni, dodaje to co wyżej podsmażylam i miksuję ma jednolitą masę, dodaję 1 duże
jajko (można dodać 2) przyprawy
wg. gustu.
Przekladam do wysmarowanej maslem klarowanym keksowki i do piekarnika na
1 godz. U nas nie ma szans na zrobienie zdjeć, bo znika z talerza w tempie blyskawicznym.
Mozna zjeść z ketchupem (wlasnej roboty), można do chlebka, który też sama robię,
można też z pieczoną dynią skrojoną w kosteczkę (udaje kartofle:) ) jest pyszne na zimno
jak i na cieplo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz