Poniżej znajdują się dwie listy produktów zawierających największe i najmniejsze stężenia pestycydów. Jezeli więc macie ograniczony budżet lub też chcecie wybrać do kupowania tylko niektóre produkty ekologiczne ta lista z pewnością się przyda. Produkty o największym stężeniu pestycydów: -jabłka -brzoskwinie -nektarynki -seler zielony -papryka -truskawki -wiśnie -gruszki -winogrona -szpinak -ziemniaki ( zabronione na SCD) -sałata Produkty najmniej zanieczyszczone: -awokado -ananas -mrożona kukurydza ( zabroniona na SCD) -szparagi -mango -groszek cukrowy -kiwi -banany ( na SCD tylko mocno brązowiejące, bez śladu zielonego) -kapusta -brokuły -papaja |
poniedziałek, 17 marca 2014
Produkty kumulujące najwięcej i najmniej pestycydów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz