niedziela, 12 lipca 2015

Muffiny cukiniowe

Niech Was nie zniechęci to, że są warzywne. Są bardzo fajne, słodkie, warzyw w nich w zasadzie nie czuć. Są świetne dla dzieci, którym trudno przemycić warzywa do diety, bo tutaj w ogóle się nie zorientują, że jedzą coś innego niż ciasteczko. 


Zabieramy się do roboty:)

SCD MUFFINY CUKINIOWE (etap 3)

 3 szklanki startej, odciśnietej cukini
3 jajka rozmącone widelcem
3 szklanki mąki orzechowej (dowolnej poza kokosową)
1/3 szklanki masła klarowanego w stanie płynnym
1/2 szklanki płynnego miodu
2 łyzeczki cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli


Mieszam mąkę orzechową, masło, miód i cukinię. Dodaję jajka, cynamon, sól i sodę. Dokładnie mieszam. Nakładam do foremek i piekę w 180 C przez 20-25 minut lub do czasu, aż wsadzony patyczek wyjdzie suchy.  





Przepis :BTVC


3 komentarze:

  1. Fantastyczne!!!!
    Zrobilam z polowy skladnikow na probe i Tomek za jednym razem zjadl 8.
    Cos pysznego.
    Pozdrawiam
    Paulina

    OdpowiedzUsuń
  2. Dolozylam swieze kaweleczki mango. Wyszly pyszne.

    OdpowiedzUsuń