czwartek, 5 listopada 2015

SCD Pieczeń wołowa z pieczarkami od Pauliny

 etap 3






Garść pieczarek + cebulka + ugotowany pomidor bez skorki i pestek + 2 łyżki ugotowanego


szpinaku. Pieczarki i cebulkę podsmażam na maśle klarowanym, na koniec dodaję

 ugotowanego pomidorka j.w i szpinak. Miksuję ok. 350gr. polędwicy wołowej + szklankę 

puree z dyni, dodaje to co wyżej podsmażylam i miksuję ma jednolitą masę, dodaję 1 duże

 jajko (można dodać 2) przyprawy

 wg. gustu. 


Przekladam do wysmarowanej maslem klarowanym keksowki  i do piekarnika na

 1 godz. U nas nie ma szans na zrobienie zdjeć, bo znika z talerza w tempie blyskawicznym.

 Mozna zjeść z ketchupem (wlasnej roboty), można do chlebka, który też sama robię,

 można też z pieczoną dynią skrojoną w kosteczkę (udaje kartofle:) ) jest pyszne na zimno

 jak i na cieplo.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz