piątek, 18 lipca 2008

Kolejna pieczeń rzymska

Przed ta pieczenią lojalnie ostrzegam - zawiera ser cheddar, ser pochodzenia krowiego, a więc niebezpieczny.

Kacperek był już wielokrotnie przetestowany na tolerancję sera cheddar i je go często więc ja osobiście nie mam obaw. Wy jednak musicie podjąć decyzję sami. Pieczeń jest smaczna szczególnie z SCD ketchupem, choć niekoniecznie.





Oto przepis(etap 2):

1/2 kg mielonej wołowiny
1 jajko
1-2 ząbki czosnku (zmiażdzone)
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki majeranku
3/4 szkl lub cała startego sera cheddar
sól, pieprz

Rozgrzać piekarnik do 190 C , w dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki, umieścić mięso w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu i piec około 45-55 min.

Obawiam się, ze złapałam jakiegoś wirusa na blogu. Nie mogę ani równać tekstu, ani wstawiać kolorów i tak już jest jakiś czas. Jeżeli ktoś z Was coś na tym się zna to proszę o kontakt.

2 komentarze:

  1. o jesssu ile bede miała do nadrobienia ;))) alez sie rozpisałas ...jestesmy na wakacjach , nie mam dostepu do netu alez sie nacudowałam zeby choc na chwile sie dorwac do komputera .Bo mam do Ciebie bardzo wazne pytanie .W protokole E jest 2x dziennie EPA .Ja mam MorEPA ktore zawiera w jednej kapsułce az 580mg EPA , czy myslisz ze dawać az 2 dziennie , jaka ty masz zawartosc EPA w swoim EPA ? ;)).Pytam bo boję sie przedawkować :)
    Podaje dopiero 4 dni , narazie jest mega extra super obecny jak nigdy!!!! Serce mi sie wyrywa ale wole nie zapeszac:)

    Pozdrawiam
    musze kupic młodemu krede , bo nie mam czasu teraz czytac ale widze ze Twoj bosko zamalowuje chodniki , moze i mojemu sie spodoba;)
    a pieczen zachęcająca mmmmmmmmm;)

    OdpowiedzUsuń
  2. W mojej epie jest 850 mg epa w dwóch kapsułkach żelowych czyli pojedynczej dawce. Użwam tej, na dole jest skład http://www.kirkmanlabs.com/products/fatty_acids/pro_epa/Pro_EPA_60_816.html

    OdpowiedzUsuń